Je weet nooit hoe sterk je bent tot het moment dat sterk zijn de laatste optie is.

Hallo iedereen,

Begin april vertrok ik voor een dikke 3 weken op stage naar Monte Gordo in Portugal.
Met de winter in m’n achterhoofd, waar ik echt goed getraind heb maar op wedstrijd de puzzelstukjes niet in elkaar vielen, had ik veel zin om een goede basis te leggen voor het zomerseizoen. Na mijn laatste indoorwedstrijden had ik lichte pijn aan de linkervoet. Gelukkig hebben we deze reactie met de hulp van het medisch team onder controle gekregen zodat ik op stage kon vertrekken met een rustig gevoel.
Ik hoopte dat ik met een goede vorm thuis zou komen, om dan in mei m’n eerste wedstrijd aan te vatten.
Jammer genoeg kreeg ik de laatste dagen tijdens de stage terug last van kniepijn. Dezelfde kniepijn die ik tijdens het winterseizoen van 2010-2011 ook al had, maar toen met infiltraties onder controle werd gehouden. Bij controle-onderzoek bleek dat ook mijn voet terug reactie geeft.
Helaas zijn infiltraties nu geen reddingsmiddel meer. Vandaag had ik terug consultatie met de dokter. Na mijn 2 achillespees operaties en een eerdere knie-operatie (andere knie), zit er niets anders op dan ook mijn andere knie en voet te laten opereren waarmee ik de optie om topsport te doen wil openhouden en ook een normaal dagelijks leven na mijn sportcarrière te hebben.
Natuurlijk wil ik deze optie openhouden, want mijn hart ligt bij de sport dat ik al 18 jaar beoefen! Anderzijds is het natuurlijk zowel mentaal als fysiek geen evidentie om nu tegen een 4e - 5e operatie aan te kijken. Toch houd ik de moed er in en het belangrijkste is dat ik nadien terug pijnvrij kan stappen, lopen, springen,…
Er moeten 2 operaties gebeuren en ik heb er voor gekozen deze samen uit te voeren. De immobiliteit zal groter zijn in de eerste periode, maar zo moet ik niet na enkele maanden opnieuw onder het mes.

Ik had gehoopt hier mijn eerste wedstrijd te kunnen aankondigen maar integendeel, ik moet hier nu melden dat ik dit zomerseizoen en komend indoorseizoen, zeker niet in actie zal treden. Veel meer details bestaan er hier nu niet over, maar ik hou jullie op de hoogte wanneer er meer nieuws is. Ik wil graag iedereen die me steunt en doorheen de jaren heeft gesteund bedanken! Topsport heeft me al veel moois opgeleverd, maar nu is het even tijd om ook de andere mooie dingen in het leven verder te ontdekken, weliswaar op krukken en rolstoel de eerstkomende periode.

Liefs en tot later!

Svetlana

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.