Van Portugal naar eerste wedstrijden

Nike - Make it count

Na thuiskomst uit het warme Tenerife bleken de weersomstandigheden in België niet optimaal om zich voor te bereiden voor het aankomende seizoen. Daarom vertrok Svetlana samen met trainer Michel op 1 mei voor 10 dagen naar het Portugese Monte-Gordo. Stijn bleef thuis op eigen ritme doortrainen in combinatie met zijn job.

Svetlana heeft deze stage goed verwerkt. Enkele dagen na terugkomst kwam ze aan de bak voor het verspringen tijdens de interclub-kampioenschappen te Vilvoorde. Hier sprong ze 5m73 ver, genoeg voor winst en het maximale punten-aantal. De eerste wedstrijd na de achillespees-operatie is dus succesvol verlopen.

De dag nadien opende Stijn zijn seizoen na bijna een jaar afwezigheid, ook door blessures. Als eerste test ging het behoorlijk goed. Na meer dan een uur wachten begon hij de wedstrijd op 1m90. Nadien sprong hij over 2m00 en 2m10. Nadien faalde hij 3 maal op 2m15.

Svetlana en Stijn keerden tevreden terug van hun eerste wedstrijden na een tijdje inactiviteit.

Een week later nam Stijn deel aan het Kampioenschap van Vlaanderen te Kessel-Lo. Hij kwam fris en ontspannen aan de start. Hij opende de wedstrijd op 2m01, nadien sprong hij over 2m07 en 2m11. 2m15 haalde hij van de 3de poging.
Daarna liet hij de lat op 2m18 leggen, maar tijdens zijn eerste sprong schoof hij weg op de afstootplek, waardoor hij zijn sprong staakte.
Wat bleek, de net-herstelde tartan-piste kwam volledig los op de afstoot-plek. Hierdoor schoof hij weg en bezeerde hij licht zijn enkel. Stijn besloot geen risico's te nemen en hield het voor bekeken.
Vlaams Kampioen met een sprong over 2m15, Stijn keerde weer tevreden terug naar huis.

Volgend week-end staan voor beiden wedstrijden gepland. Svetlana zal haar hinkstap-seizoensopener maandag te Lokeren.
Stijn zal zaterdag aantreden op de ifam-wedstrijd te Oordegem, en ook maandag te Lokeren.

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.